Следвайте Гласове в ТелеграмВоенни конвои на НАТО биха могли да ескортират

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВоенни конвои на НАТО биха могли да ескортират
Коментари Харесай

Конвои на НАТО в Черно море и изтребители в Турция, Румъния и България да защитават украинските кораби със зърно

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Военни конвои на НАТО биха могли да ескортират кораби с украинско зърно в Черно море след отдръпването на Русия от договорката за зърно, съобщи пенсионираният адмирал от Военноморски сили на Съединени американски щати Джеймс Ставридис, някогашен висш главнокомандващ на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа. Той аргументира идеята в колонката си в информационна организация " Блумбърг ".

" Как ще бъде реализирано това? Вероятно посредством сливане на комерсиалните кораби в конвои от три до пет кораба, всеки от които може да бъде ескортиран от двойка военни кораби с управляеми ракети ", написа адмиралът. В същото време той упорства, че авиацията ще прави наблюдаване, с цел да следи корабите на Руския черноморски флот.

Ставридис счита, че няколко ескадрили от изтребители могат да бъдат ситуирани в бази на НАТО в Северна Турция, Румъния или България. Бившият командващ силите на НАТО в Европа обаче акцентира, че провеждането на такива интервенции може да бъде усложнено от позицията на Турция, която управлява изхода от Черно море.

Москва разгласи отдръпването си от договорката за зърно на 17 юли.

Източници: lenta.ru, bloomberg.com

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР